› ALIŞVERİŞ

› GIDA GÜVENLİĞİ

Abdullah Gül'den Rumlara AB resti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tarihi öneme sahip İngiltere ziyaretini sürdürüyor. Temasları sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, Rum Yönetimi’nin AB Dönem Başkanlığı'nı 2012'nin ikinci yarısında alacak olmasını eleştirdi.

24 Kasım 2011 Perşembe 09:53
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tarihi öneme sahip İngiltere ziyaretini sürdürüyor. Temasları sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, Rum Yönetimi’nin AB Dönem Başkanlığı'nı 2012'nin ikinci yarısında alacak olmasını eleştirdi.
 
2012 yılının ikinci yarısında Rum tarafının toplantılarını protesto edeceklerini belirten Gül, “biz onları yokluğa mahkûm edeceğiz” dedi.
 
Cumhurbaşkanı Gül, Avrupa Birliği ve Güney Kıbrıs’a ilişkin çağrıcı ifadeler kullandı.
 
Rum Yönetimi’nin AB'nin tüm ilkelerini çiğneyerek noksan şekilde AB’ye katıldığına işaret eden Gül, “Şimdi bu yarım ülke AB'ne başkanlık yapacak. Düşünebiliyor musunuz? Böyle sefil bir birliğe, böyle yarım bir başkanlık olacak. Bu ifadeyi AB yöneticilerine de söyledim” dedi.
 
Bu arada, Cumhurbaşkanı Gül’ün, İngiltere Başbakanı Cameron'la yaptığı görüşmede Kıbrıs'taki müzakere süreci ele alındı.
 
BM Genel Sekreteri'nin gözetimindeki müzakereleri 2 garantör olarak desteklediklerini ifade eden Gül, ''AB, güçlü siyasi irade ortaya koymazsa, adanın birliğinin Güney Kıbrıs'ın isteksizliğinden dolayı imkansız hale gelebileceğine özellikle dikkati çektim'' dedi.
 
Cumhurbaşkanı Gül, her iki tarafın da Kıbrıs'ta kapsamlı bir çözüm için iyi niyetli olmaya teşvik edilmesi gerektiğini dile getirdi.
 
Tak
 
Anahtar Kelimeler: Abdullah Gül. Rumlar. AB I
Yükleniyor...
bırakın yağmur yağsın